Ένα εντυπωσιακό βλέμμα αποτελεί πάντα ζητούμενο για κάθε γυναίκα που θέλει να φαίνεται όμορφη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αναδείξει μια γυναίκα το βλέμμα της: με διάφορα τρικ στο μακιγιάζ αλλά και με το να τονίζει τα καίρια σημεία των ματιών. Από τα πιο σημαντικά στοιχεία για να δημιουργήσουμε ή να αναδείξουμε ένα όμορφο βλέμμα είναι φυσικά οι βλεφαρίδες. Επειδή όμως σπάνια οι βλεφαρίδες είναι τόσο έντονες και ικανές από μόνες τους να διαμορφώσουν το βλέμμα όπως το θέλουμε, γι αυτό υπάρχουν τα extensions βλεφαρίδων στην υπηρεσία της ομορφιάς. Τι είναι όμως τα extensions βλεφαρίδων και πώς τοποθετούνται; Ποιοι τύποι υπάρχουν και τι πλεονεκτήματα αποκομίζουμε;

Τα extensions βλεφαρίδων (extension eyelashes)

Τα extensions βλεφαρίδων είναι συνθετικές ίνες που συνδέονται με τις φυσικές βλεφαρίδες χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη τεχνική και ειδική κόλλα. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη τόσο σε ότι αφορά το μήκος όσο και την καμπύλη που διαθέτουν ενώ το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό. Τα extensions βλεφαρίδων διακρίνονται από τις τεχνητές βλεφαρίδες οι οποίες δεν έχουν το ίδιο φυσικό αποτέλεσμα με τα extensions.

 

Οι τεχνικές τοποθέτησης

Οι τεχνικές με τις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν τα extensions βλεφαρίδων είναι:

  • One by one, κατά την οποία οι βλεφαρίδες τοποθετούνται μια – μια ξεχωριστά και χαρίζει πιο έντονες και πιο μακριές βλεφαρίδες
  • Mix volume, η οποία χαρίζει περισσότερο όγκο και μπορεί να συνδυαστεί με την προηγούμενη τεχνική και τουφάκια βλεφαρίδων
  • 3d, η οποία μπορεί και αυτή να συνδυαστεί με την τεχνική one by one και με μεγαλύτερα τουφάκια ώστε να δώσει ακόμα περισσότερο όγκο στις βλεφαρίδες, ειδικά εάν είναι πολύ αραιές.

Τα πλεονεκτήματα

Με την τοποθέτηση extensions βλεφαρίδων μια γυναίκα μπορεί να αποκτήσει βλεφαρίδες:

  • Μακριές
  • Πυκνές
  • Έντονες
  • Με καμπύλες
  • Με χρώμα

Το ποια extensions είναι τα καταλληλότερα για κάθε τύπο ματιών, θα το αποφασίσει ο/η extensionist που θα αναλάβει τη διαδικασία, πάντα σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την πελάτισσα.

 

Extra tips

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες που πριν αποφασίσουν να τοποθετήσουν extensions βλεφαρίδων ανησυχούν για την κατάσταση και την υγεία των φυσικών τους βλεφαρίδων. Οι φυσικές βλεφαρίδες δεν διατρέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο εφόσον τα extensions τοποθετούνται από εξειδικευμένες τεχνίτριες και με την κατάλληλη μέθοδο. Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται συγκεκριμένες κινήσεις όπως το τρίψιμο των ματιών καθώς αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή τόσο των extensions όσο και των φυσικών βλεφαρίδων. Είναι σημαντικό η κόλλα των extensions να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια αλλά αυτό είναι κάτι μάλλον απίθανο καθώς τα μάτια παραμένουν κλειστά σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο ατμός και το νερό τις πρώτες δύο μέρες θα πρέπει να αποφεύγονται ενώ το μπάνιο και το πλύσιμο του προσώπου θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή χωρίς να βραχούν οι βλεφαρίδες.

Εφόσον τοποθετηθούν extensions βλεφαρίδων η χρήση μάσκαρας δεν έχει λόγο ύπαρξης όπως και η χρήση του ψαλιδιού βλεφαρίδων. Τα extensions έχουν αντικαταστήσει και τα δύο αντικείμενα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται προϊόντα περιποίησης με βάση το λάδι, ακόμα και αν αυτά είναι προϊόντα ντεμακιγιάζ, καθαρισμού προσώπου ή ενυδατικές κρέμες.

 

Τα extensions βλεφαρίδων μπορούν να διατηρηθούν για όσο διάστημα επιθυμεί η κάθε γυναίκα. Υπάρχουν ωστόσο κάποια διαστήματα στα οποία πρέπει να γίνονται τακτικές συντηρήσεις, περίπου κάθε 2-3 εβδομάδες. Η τεχνίτρια που θα αναλάβει την τοποθέτηση των extensions βλεφαρίδων θα σας δώσει και πολύτιμες συμβουλές συντήρησης ώστε να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Share This